A szemfenék meszesedés és a növényi hatóanyagok

ÉA LÁTÁSROMLÁS MÁR SZEM AKUPUNKTÚRÁVAL IS GYÓGYÍTHATÓ!
( Fittség.hu )
05-03-02 07:33
A szem térképéből, az íriszből megállapítható, hogy hol vannak blokkok az egész szervezet energiakeringési rendszerében. A kínai orvoslás tanítása szerint a szem energetikai rendszere elsősorban a májjal és a vesével van szoros kapcsolatban, de ez – tapasztalataim szerint – egyénenként változhat.

Görgényi Zoltán: Dr. Ozsváth Mária holisztikus (Nem csak a betegség tüneteit, hanem az egész embert – annak testét, lelkét és szellemét is vizsgáló, azokat harmonizáló és egy-ségében kezelő) szemész, főorvos, természetgyógyász, Góczián Zsuzsa közre-működésével megállította, sőt visszafordította Zsuzsa 80 éves férjének szemfe-nék meszesedésből adódó rohamos látásromlását.

Görgényi Z.: Zsuzsa! Hogyan jutottak el Ozsváth doktornőig?

Góczián Zsuzsa: Férjemet 10 évvel ezelőtt agytörzsi keringési zavarok miatt kezelték hosszú ideig. Ezt követően szürke hályoggal műtötték egy neves klini-án, ahol azt is megállapították, hogy rohamos látásromlása a szemfenék meszesedése miatt alakult ki, de ezt nem tudták megállítani.

Ekkor fordultam Ozsváth főorvos asszonyhoz, akit az önök műsorából már rég-óta ismerek, és engem korábban hosszú gyötrelmes szenvedéstől szabadított meg terápiájával. Mióta a Tőle elsajátított módon élek a természetes élet-, és gyógymódok lehetőségeivel, nem csak szellemem, de lelkem is épül. Mindezt azért mondtam el, mert férjem, aki egy rendíthetetlenül materiálisan gondolkodó ember mindaddig szkeptikus volt a keleti és a természetes gyógymódokkal szemben, amíg az én látványos gyógyulásomat nem látta testközelből.

Úgy is mondhatnám, hogy amíg saját gyógyulásom példája nem győzte meg, hallani sem akart az addig számára csak „hókusz – pókusznak” tűnő módszerekről.

Végül, miután más megoldást nem látott, „beadta a derekát” és hajlandó volt eljönni velem a főorvos asszonyhoz, s ő lepődött meg a legjobban azon, hogy mindössze két szem akupunktúrás kezelés után visszatért életkedve és ereje, fel-kelt az ágyból és kiment az udvarra kertészkedni.

Görgényi Z: Ezen kívül a javulás milyen jeleit tapasztalta Ön, mint kívülálló?

Góczián Zs.: Néhány kezelés után észrevettem, hogy ismét jól látja a színeket és gyönyörködik is bennük. Megjött az életkedve, összehasonlíthatatlanul jobb a hangulata, határozottabb a mozgása és mindenben sokkal dinamikusabb lett.

Görgényi Z.: Voltak-e ennél kézzelfoghatóbb jelei is a látásjavulásnak?

Góczián Zs.: Férjem nagy focirajongó. A TV közvetítések nagy élvezetet okoztak számára, de a képernyőt korábban csak 30-40 cm-es távolságból látta. A 8. – 9. kezelés óta már 2 – 3 méter távolságból is jól látja a TV-t.

Görgényi Z.: Dr.Ozsváth Máriától kérdezem: el tudná magyarázni leegyszerűsítve az Ön által kidolgozott speciális kezelési kombináció hatásmechanizmusát azoknak, akik nem értik, hogy a szemfenék meszesedésből adódó látásromlás hogyan állítható meg, ill. fordítható vissza egy energetikai kezelésnek tartott módszerrel, akupunktúrával?

Dr. Ozsváth Mária: A szem nem választható el szervezet egészétől, annak energetikailag is szerves része. Ezért az általam kidolgozott speciális kezelési mód az írisz diagnosztikával kezdődik. A szem térképéből, az íriszből megállapítható, hogy hol vannak blokkok az egész szervezet energiakeringési rendszerében. A kínai orvoslás tanítása szerint a szem energetikai rendszere elsősorban a májjal és a vesével van szoros kapcsolatban, de ez – tapasztalataim szerint – egyénenként változhat. Tehát nem biztos, hogy mindenkinél a máj és a vese pontot kell megkezelni, mert vannak olyanok is, akiknek a gyomor, vagy a tüdő pontjába kell a tűt szúrni ahhoz, hogy csí, ill. hőenergiát tudjunk felküldeni a szemekhez. Bár tudományosan nem ez a pontos magyarázat, de talán ez a legérthetőbb válasz arra, hogy ugyanarra a betegségre az egyik páciensnek a feje tetejébe, a másiknak meg mondjuk a füleibe szúrom az akupunktúrás tűket.

Görgényi Z.: Jól gondolom, hogy a szemfenékhez jutatott energiával, nem a meszesedés tüntethető el, hanem az elmeszesedett részek funkcióit átvenni képes környező sejteket és szöveteket lehet kondicionálni?

Dr. Ozsváth M.: A meszesedés valóban nem tüntethető el, de az a terület a táplálékhiány miatt már egyébként is sok esetben működésképtelen. Ezzel szemben a körülötte lévő látóidegszövet és a látóideghártya még felerősíthető.

Ilyenkor a periférikus látásért felelős pálcikasejtek átveszik a látáskoordináló szerepet az éleslátásért felelős károsodott csapoktól, és ezzel párhuzamosan beindulhat a látás élesedése is. Ezzel a módszerrel tehát nem csak a megvakuláshoz vezető folyamat állítható meg, hanem sok esetben a látás élessége is javítható.

Forrás: Sanitas


rrendszeri és általános meszesedés ellen:
Mészleválás- a szív műtét elmaradhat.

Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános elmeszesedés tapasztalható, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.

Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG HAGYJUK A TŰZHELYEN!

Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.

A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.
A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés, éles látás hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.

A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
Ezt az olcsó ártalom mentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos évente megismételni.

A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a meszet feloldja és a testből kiüríti.

Egy asszony esetében a tervezett szívműtét elmaradt, mert a vérzsiradék és a mész teljesen feloldódott és eltűnt a szervezetből.
A fogazat romlásánál is jól bevált a fokhagyma gyógyhatása.

(Egy ismerősöm adta kb. 60 éves és azt mondta teljesen rendbe hozta a látását!!!!! Remélem segít másokon is!! )

Atropa belledonna–nadragulya–pupilla tágító,simaizomgörcs oldó

Bromelin—ananász–gyulladáscsökkentő, fehérje bontó

Cinarin—articsóka–epehajtó

Digoxin—gyapja gyűszűvirág—szíverősítő

Eszcin—vadgesztenye–gyulladáscsökkentő

Glizirrizin–édesgyökér—gyulladáscsökkentő, Addison -kór

Kodein—mák—köhogéscsillapító

Kolhicin–őszi kikerics–köszvényellenes, tumorellenes

szilimarin–máriatövis–májvédő

Timol–kerti kakukkfű–gombaellenes

Velepotriatok–macskagyökér–nyugtató


Magyar újítás: vakság gyógyítása a zöld alga génjeivel!

  1. május 30. 15:22 | Forrás: STOP nyomtat | elküld

Roska Botond kutató
A milliókat sújtó időskori vakság gyógyításának forradalmian új genetikai eljárását fejlesztette ki Roska Botond, a bázeli Friedrich Miescher Intézet munkatársa kutatócsoportjával, bár a gyógymód bevezetéséig még több év kutatásra van szükség.

Mint Roska Botond neurobiológus a STOP-nak elmondta, a két legrettegettebb időskori szembetegség, a makuladegeneráció (MD) és a retinitis pigmentosa (RP) azért okoz vakságot, mert ezek során a retina első rétege, amely fényérzékeny fotoreceptorokat tartalmaz, elhal.

Ám a retina többi rétege teljesen egészséges marad, ezért elegendő a második réteget fényérzékennyé tenni. Az új módszerrel ez úgy valósítható meg – magyarázta a kutató -, hogy a tavakban élő zöld alga fényérzékeny fehérjéjének bizonyos génjeit a retina második rétegébe ültetik, s ott e gének a megfelelő idegsejtekből mesterseges fotoreceptorokat hoznak létre.

Noha a zöld alga fehérjéjének fényérzékenységét német tudósok fedezték fel, s a megfelelő gének kivonását is ő végezték, Roska csapatának érdeme a vakság gyógyításának ez a merőben új ötlete és a fényérzékeny algagének beültetési eljárása. Eddig vak egereknél alkalmazták sikerrel, mivel kísérletileg bebizonyították, hogy a génsebészeti beavatkozásnak köszönhetően az idős emberekéhez hasonló szembetegség miatt világtalan állatok újra látták a fényt.

A tizenhárom éve külföldön élő fiatal magyar kutató hangsúlyozta, hogy a retina rendkívül összetett szerv, olyan, mint egy apró agy. Az első rétegben a fotoreceptorok foglalnak helyet, a másodikban pedig kétféle úgynevezett bipoláris sejt található: azok, amelyek aktívvá válnak, és azok, amelyek inaktívvá, attól függően, hogy az átlagosnál gyengébb vagy erősebb intenzitású fény éri a szemet. A megfelelő fényáteresztést így állítja be a retina.

A vak egereknél – az eredeti fotoreceptorok hiányában – az aktívvá váló bipolaris sejteket tették fényérzékennyé, a másik csoporttal nem foglalkoztak. Ezek helyreállítását a későbbiekben kísérlik meg halobaktériumokból származó gének beültetésével. Ám ehhez még meg kell találniuk azt a DNS-sort, képletesen szólva, azt a genetikai címet, amelynek segítségével a gének a megfelelő helyekre találnak, vagyis a megfelelő idegsejteket változtatják inaktívvá váló fotoreceptorokká.

A bázeli Friedrich Miescher Intézetben tizenhat ember dolgozik az eljárás tökéletesítésén, de egy párizsi és egy amerikai kutatócsoport is részt vesz a Roska Botond vezette munkában. Más szakemberek szerint is rendkívül kecsegtetőek az eddigi eredmények, de még hosszú évekbe telik, mire a gyógymód remélhetőleg bevezethető lesz a gyógyászati gyakorlatba.

A makuladegeneráció (MD), azaz szemfenéki meszesedés a recehártya központi részét, a sárgafoltot támadja meg. A retinitis pigmentosa (RP), azaz festékes recehártya-gyulladás örökletes betegség, s eleinte látótér-beszűkülést, majd teljes vakságot okoz, és fiatal felnőttnél is előfordul. Mindkettő gyógyíthatatlan, s világszerte sok millió ember veszíti el a látását miattuk. MD-ben a hatvanöt év felettiek egynegyede szenved idehaza és külföldön egyaránt. Magyarországon az RP-betegek száma öt-hat ezer.

Szerző: TSZ | STOP


Deli József
Zöldségek, gyümölcsök átalakulása:
hogyan változik a karotinoidtartalom?

Az egészséges emberi táplálkozásban számos különböző, antioxidáns aktivitással rendelkező vegyület szerepel, melyek közül a legjelentősebbek az aszkorbinsav (C-vitamin), a tokoferolok (E-vitamin), a flavonoidok és a karotinoidok. A karotinoidok jól ismert antioxidáns hatásán kívül antikarcinogén hatásuk (pl. likopin), szív- és érrendszeri betegségeknél tapasztalt védőhatásuk (pl. astaxantin) és az időskori macula-degeneráció („szemfenék-meszesedés”) gyógyításában kifejtett hatásuk (pl. lutein, zeaxantin) került a figyelem előterébe az utóbbi években.

Napjainkban a β-karotinon kívül már több mint 700 karotinoidot izoláltak természetes forrásból. A legfőbb források a sárgarépa (α- és β-karotin), a paradicsom (likopin), a citrom, a narancs (β-kriptoxantin), a spenót (lutein) és a kukorica (zeaxantin). A táplálékkal felvett karotinoidoknak az emberi szervezetben történő felszívódását, átalakulásait, a karotinoidok antioxidáns szerepét, a vérszérum karotintartalmának diagnosztikus jellemzőit régóta vizsgálják a különböző szakterületek kutatói. Csak az utóbbi években kezdtek azonban figyelmet fordítani arra, hogy a különböző élelmiszerekben a feldolgozás, tartósítás, hőkezelés, tárolás során a karotinoidok szerkezeti változásokat is szenvedhetnek és megjelenhetnek olyan műtermékek is kisebb-nagyobb mennyiségben, melyek a friss gyümölcsben vagy zöldségfélékben nem találhatók meg.

Munkánk célja tehát alapvetően az egészséges étrendben Magyarországon gyakran használt zöldségfélékben, valamint gyümölcsökben a feldolgozás (főzés, blansírozás, konzerválás), tárolás (mélyhűtés) során fellépő, a karotinoid-összetételben bekövetkező változások nyomon követése, a tárolás, feldolgozás során esetlegesen képződő új vegyületek kimutatása, izolálása és szerkezetazonosítása volt. (Ez utóbbiról ebben az írásban nem számolunk be.)

Kezelhető az időskori vakság
Az évek alatt lassan előrehaladó betegséget eddig még semmilyen gyógymód nem volt képes hatékonyan feltartóztatni.
2002.11.28 13:52, Forrás: MTI



Új gyógyszert fejlesztett ki egy olasz és magyar szemorvosokból álló kutatócsoport az időskori szemfenéki meszesedés (macula-degeneráció) kezelésére – tájékoztatta szerdán az MTI-t Fehér János, Rómában élő szemész professzor.

A Római La Sapienza egyetem szemklinikájának vendégprofesszora, a kutatócsoport vezetője a napokban Londonban, biokémikusok és gyógyszerkutatók nemzetközi konferenciáján számolt be arról, hogy az említett gyógyszer klinikai kipróbálása most fejeződött be sikerrel a Pécsi Egyetem Szemklinikáján.

Mint Fehér János elmondta, az időskori macula-degeneráció nem más, mint a látóhártya központi részének időskori elfajulása, az iparilag fejlett országokban ez a betegség első helyen áll a vakság okai között. Míg a hatvan évesek körében 0,5 százalékban fordul elő, addig a nyolcvan év fölöttieknek a 15 százalékát támadja meg ez a kór, amely már a korai stádiumban lehetetlenné teszi az olvasást, az apróbb tárgyak és a színek felismerését, a gépkocsivezetést és a televízió élvezetét.

A macula-degeneráció a nők és általában a világos szeműek között gyakori, de néhány életmódi sajátosság, így az erős dohányzás, akárcsak a zsírokban gazdag, vitaminokban szegény étkezés is hozzájárul a betegség kialakulásához. Az évek alatt lassan előrehaladó betegséget eddig még semmilyen gyógymód nem volt képes hatékonyan feltartóztatni.

Az olasz és a magyar kutatócsoport munkájának eredményeként megfigyelhető volt, hogy a macula-degeneráció korai stádiumában elkezdett kezelés megállította a romlást, sőt, egy éves kezelés után a betegek jelentős részénél kisebb javulás is tapasztalható volt. Minden remény megvan arra, hogy a magyar szembetegek közül ne csak a klinikai kipróbálás résztvevői, hanem más betegek is hozzájuthassanak majd ehhez a gyógyszerhez – mondta Fehér János, aki szerint Magyarországon 60-80 ezer idős ember látása menthető meg ezzel a kezeléssel.


Még szintén kedvelheted